כלכלת משפחה

בקיאות פיננסית היא מעין כלי שניתן להניף אותו כדי לפסל מקום בטוח, תומך ונאה באדמה החומרית של נוף ימינו. כלכלת המשפחה, זהו תחום הידע שמאפשר לגלות מודעות להוצאות, כמו גם להכנסות – ולכוון שתמיד יהיה מספיק כסף לכל הצרכים, שכל צעד יהיה בהלימה עם המטרות התקציביות ולבסוף שהעצמאות הפיננסית תפרח.

בקיאות פיננסית

אנשים לא בהכרח מגלים בקיאות פיננסית גבוהה במיוחד – כי, למען האמת – זה דורש עבודה. להסתכל על מסמכים, להסתכל על מסגרות, על אשראי, הכנסות, מיסים, לצפות הכנסות לעתיד – זה המון מעקב.

כאשר, כל כך יותר קל זה פשוט לתת לכסף להיכנס, ולהתנהל "משם". כאשר כאן, מדברים אנו על התקווה האופטימית, שהכל כבר יסדר את עצמו.

ויש משפחות שזה עובד להן – אין להן מושג כמה הן מכניסות וכמה הן מוציאות, אך עדיין יש מספיק כסף, וזה נהדר. אלא שכעת, אנחנו עוסקים בכלכלת המשפחה, מזווית והיבט, שמבקשים לקיחת אחריות.

איפה הכסף?

במידה ולא ידוע לנו מהי רמת ההוצאות, ואם היא תואמת את ההכנסות – ובאם יש לנו חסכונות, ובאם יש לנו השקעות – או השקעות שהן מיועלות נכון כדי להניב באופן מקסימלי, וכיוצא בזה – סביר שאנחנו לא משתתפים באופן פעיל ומודע בתכנון כלכלת המשפחה.

וזה בסדר, הרי, אם נדמה לנו שנכנס מספיק כסף, וההוצאות תחת שליטה – ויש תמיד פלוס בחשבון הבנק, למה שנשאף להשקיע אנרגיה בדברים לא מעניינים, ולא מושכים – כמו ניהול הוצאות? וייתכן שכאן זה יכול להיגמר.

אלא שאם הסיבה שאין עניין בניהול הוצאות בפרט, ובכלכלת משפחה בכלל – אפשר שזה בגלל רובד מסוים של הימנעות, מעין רצון מלהימנע מלהכיר – מה באמת קורה, לאן הכסף באמת הולך.

הדבר דומה להשקעת זמן ואנרגיה, באופן לא מודע.

על מה אנחנו משקיעים את הזמן שלנו? על פייסבוק, וואטאספ וכן הלאה, או על ספרים טובים וזמן איכות עם המשפחה? האם אנחנו משקיעים את האנרגיה שלנו בעשיה שמטעינה אותנו, או כזו שלא? מדובר כאן במאזנים, שעצם כך שאנחנו שואפים להתבונן בהם, כבר מסייע לנו לחוות בהם שינוי, לפתע אנחנו יכולים להבין שאפשר יותר טוב, באופן שיותר מסונכרן עם המטרות שלנו – שיותר מתאים למה שאנחנו באמת רוצים.

לאזן מאזנים דרך התבוננות

על כן, אם גילינו שאנחנו יכולים להיות פחות זמן בטלפון ויותר זמן עם האישה והילדים, אנחנו יכולים לגלות, כאשר מסתכלים על המאזן הכספי של כלכלת המשפחה – שאנחנו לא צריכים להוציא כסף על מזון מעובד, שכן זה לא באמת מתאים לערכים של המשפחה, לדוגמה ולצורך העניין – ובמקום, להשקיע בסטייקים, או בחיסכון פנסיוני לילד.

האפשרות לדעת מה מתרחש מתחת לפני השטח, ולאן הולך הכסף – מאפשרת לנו לדעת מה אנחנו באמת עושים, וכמה זה מסונכרן עם מה שאנחנו באמת רוצים.  

נקודות ציון אפשריות לתהליך

ניהול כלכלי נכון של משפחה, יכול להיעשות בכל מיני צורות.

במידה ורוצים להתחיל, אפשר לשקול את השלבים הבאים, כהמלצה:

  • לשבת באמת וביישוב דעת, ולבדוק – מה אנחנו רוצים מהמציאות? לאן אנחנו רוצים ללכת? מה חשוב לנו?
  • לבדוק, מה יביא אותנו לשם. בין אם ברמת הפעולות וההכנסות, ובין אם דברים אחרים שיכולים להיות רלוונטיים. איזה מאזן כספי נכון לנו לשמר כדי לוודא יציבות כלכלית בדרך לשם?
  • לבדוק על מה ההוצאות מיושמת עד כה – משכנתא, מזון, ביגוד – וכד'. האם זה מתאים למאזן המוסכם?
  • יישום, יישום, יישום.
  • בונוס: לקחת מלווה שילווה את התהליך, ייעץ, ייתן פידבק ושניתן יהיה "לדווח אליו" על התקדמות.

ובכך, אפשר ליצור שינוי התנהגותי של ממש, הנובע מרצון האמת בנוגע להתנהלות הכלכלית – שיכול להשפיע על המאזן הכספי של כלכלת המשפחה.

באם זה נשמע לך כמו רעיון מוצלח שהיית רוצה ליישם, כמו גם לקבל עבורו תמיכה מצוות השותפים שלנו – נשמח לסייע, ניתן להשאיר פרטים ו/או ליצור קשר כעת להמשך השיח.

דירוג:

/ 5.

שיתוף:
לקבלת ייעוץ פיננסי
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם