.png)
סקירה חודשית - מרץ 2025
סקירה חודשית - מרץ 2025
ארה"ב
חודש שלילי במיוחד מאחורינו, למעשה חודש המסחר הגרוע ביותר מאז ספטמבר 2022.
עיקר הירידות מיוחסות לצעדים של טראמפ, שעלולים לייצר תגובת שרשרת בכלכלה האמריקאית. טראמפ המשיך החודש באותו קו תקיף במדיניות המכסים שלו, הן במוצרים והן מול מדינות. למשל, החודש הודיע טראמפ על צעדי מיסוי חדשים בתחום הרכב – מכס של 25% על כל המכוניות המיובאות לארה"ב כמו גם על רוב חלקי החילוף לרכב שמגיעים למפעלי המכוניות בארה"ב. צעד כזה צפוי לגרום לעליית מחירים משמעותית של כ 15% במחירי המכוניות. זוהי דוגמא אחת מבין רבות – שעלולות להביא בסופו של דבר להתחזקות האינפלציה בארה"ב ולהאטה בקצב הורדות הריבית – דבר שמעיב על שוק המניות ומייצר פאניקה אצל המשקיעים. טראמפ עצמו נחוש להמשיך בצעדים אלו, ותקוותם של המשקיעים שחלק מהמכסים בסופו של דבר לא ייצאו לפועל – התבדתה בינתיים ושלחו את המדדים לירידות חדות. למרות שבשלב זה נראה שהכלכלה האמריקאית צומחת בקצב טוב - יהיה מעניין לראות איך שוק ההון יתמודד עם המציאות החדשה שהנשיא טראמפ מייצר ומה עוד הנשיא מכין לנו בהמשך.
בסיכום חודשי, מדד s&p500 ירד ב 5.6% ומדד הנאסד"ק צנח 7.6%
מדד הנאסד"ק 100 גרף של השנה האחרונה:

ישראל
אחרי עליות משמעותיות בחודשים האחרונים, במיוחד מאז החתימה על הסכמי הפסקת האש בצפון ולאחר מכן בדרום – מדדי ת"א הצטרפות למגמה העולמית ולקחו אוויר בחודש מרץ. לחדשות מהעולם התווספו מתיחות פנימית וחיצונית: קריסת הסכם הפסקת האש בדרום וחזרה ללחימה ברצועת עזה, ובגזרה הפנימית - פיטורי ראש השב"כ והאיום בפיטורי היועצת המשפטית לממשלה. כמו כן, עבר החודש תקציב המדינה הגדול בהיסטוריה ללא בשורות משמעותיות, גירעון שצפוי לגדול מעבר להערכות, ואזהרה נוספת מסוכנות הדירוג מודי'ס שטענה שסיכונים פוליטיים גבוהים מחלישים את כוחה של מדינת ישראל. גם השקל כמובן הושפע מההתפתחויות האחרונות, ולאחר זינוק מאז אוקטובר האחרון – חזר ונחלש משמעותית ביחס לסל המטבעות לאור הסיכונים הפוליטיים והביטחוניים. הריבית, שרבים חזו שתרד לפני סוף השנה לאור הנתונים הטובים והרגיעה שחווינו בחודשים האחרונים, ככל הנראה תישאר כפי שהיא ולא תרד לפני הרבעון האחרון של שנת 2025.
בסיכום חודשי מדד ת"א 35 ירד 2.1% ומדד ת"א 125 נפל 3.8%
מדד ת"א 125 בשנה האחרונה:

אירופה
גם המשקיעים באירופה חוששים ממדיניות המכסים של טראמפ ושלחו את המדדים באירופה לחודש שלילי שעצרו רצף עליות מרשים. יצרניות הרכב באירופה איבדו גובה בעקבות צעדי המיסוי הצפויים של טראמפ. בגרמניה שאבו עידוד מהעברת תכנית כלכלית נרחבת של ראש הממשלה המיועד, התכנית כוללת הגדלה משמעותית בהשקעה בתשתיות בעשור הקרוב, ואישור למחוזות במדינה להגדיל את הגירעון ע"מ לעודד צמיחה. בבריטניה הציגו נתוני צמיחה משופרים וקצב האינפלציה האט. הצפי בבריטניה היא הורדה של הריבית בהמשך השנה. בסיכום חודשי מדד יורוסטוקס 600 ירד 3.7% ומדד הדאקס הגרמני איבד 4.4%
מדד הדאקס בשנה האחרונה:

.png)
כותב הסקירה ניר מייזלס - שותף ומתכנן פיננסי, עוקב בעניין אחרי שוק ההון מעל 15 שנה, נהנה לכתוב את הסקירות החודשיות "בעיקר בשל העובדה ששוק ההון מושפע ממגוון רב של
תחומים, מנתונים כלכליים טהורים דרך התפתחויות גיאופוליטיות ועד השפעות פסיכולוגיות. כל אלו יחד משחקות בעיני תפקיד מרכזי בהחלטות של משקיעים וסוחרים."
הסקירה הינה אינפורמטיבית בלבד, ולא נועדה לשמש הצעה או שידול לקנות/להחזיק/למכור ני”ע ו/או נכסים פיננסיים כלשהם | הדעות המובאות בסקירה נכונות למועד פרסומה, והן עשויות להשתנות ללא שום הודעה נוספת | אין הסקירה מהווה ייעוץ/שיווק להשקעות והיא אינה באה להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הקורא ומתן ייעוץ מקצועי, לרבות ייעוץ מקצועי על ידי יועץ/משווק השקעות מוסמך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של הנמען | אין להעתיק, לצלם, להדפיס, לשכפל, להפיץ, לשדר או לפרסם ברבים, הן במישרין והן בעקיפין, את הסקירה ו/או כל חלק ממנה בכל דרך שהיא ללא הסכמה מראש ובכתב של ארביטראז'.