קרנות תשתיות

קרנות תשתיות הן למעשה אופציית השקעה אלטרנטיבית בתחומי השקעה לטווח ארוך כגון – השקעה בתחום הנדל"ן, מטבעות קריפטו ותחומים נוספים. חשוב לדעת שלא מדובר בתחומי השקעה קלאסיים כמו – שוק ההון, בורסה, איגרות חוב שונות או מטבע חוץ.

במאמר זה ננסה לעשות היכרות קצרה עם קרנות תשתיות ועולם ההשקעות האלטרנטיביות. מדובר בתחום שהיקף ההשקעות בו עשוי לנסוק בשנת 2023 לסכום של כ- 14 טריליון דולרים.

היתרונות של קרנות תשתיות

קרנות תשתיות הן השקעות בעלות יתרונות לא מבוטלים, אחד היתרונות הבולטים הוא חוסר ההשפעה המובהק של שוק ההון על השקעות אלה. תנודות הבורסה בדרך כלל אינן משפיעות על השקעות אלה וגם בימים שהבורסה במשבר, השקעות אלה לא מושפעות מכך.

אדם שמנהל תיק השקעות גדול יטיב לפזר את השקעותיו גם להשקעות אלטרנטיביות ובכך להקטין את רמת הסיכון שלו בחשיפתו לשוק ההון וההשקעה במניות וניירות ערך. למרות הסיכון הגבוה הקיים בחלק מההשקעות האלטרנטיביות כגון במטבע הביטקוין, משקיעים אוהבים את ערוץ ההשקעה הזה מכיוון שהוא עשוי להניב תשואות גבוהות במיוחד.

כמו כן, קרנות הגידור הינן סוג של רשת ביטחון עבור כל משקיע בערוצים אלה.

החסרונות של קרנות תשתיות

 קרנות תשתיות מתחזקות גם מספר חסרונות – מדובר על פי רוב בהשקעות לטווחים ארוכים כך שהכסף שהושקע אינו נזיל בכל רגע נתון. מדובר בז'אנר השקעה יחסית חדש בישראל ולכן הוא אינו נמצא עדין תחת רגולציה ומתנהל באמצעות חברות השקעה פרטיות, מה שדורש מהמשקיעים להיות כל הזמן בפיקוח ובקרה על ההשקעות שעשו.

עדיף כמובן לבצע את ההשקעות האלה עם חברות גדולות ומוכרות במטרה להקטין את רמת הסיכון ולדעת שיש גוף מנוסה, ותיק ואמין שמנהל לכם את ההשקעה.

קרנות תשתיות

אפשר ממש להשקיע בתשתיות

קרנות תשתיות הוא ספקטרום רחב של השקעות אלטרנטיביות והוא כולל בתוכו גם השקעות אמתיות בתשתיות ולא רק כשם של ז'אנר השקעות חדש. בשנים האחרונות התפתח תחום של השקעה בתשתיות מדינה שנבנות באמצעות חברות פרטיות שזכו במכרזים מטעם מדינת ישראל.

מכיוון שמדובר בהשקעות בפיתוח הארץ, השקעות שמייצרות מקומות עבודה חדשים, מדינת ישראל מעודדת משקיעים להשתתף בהשקעות אלה ומפתה אותם בהקלות מס והטבות נוספות. השקעות הקשורות לתחום הבניה ניתן לבצע באמצעות קרנות חוב שמגנות מצוין על המשקיעים.

באילו תשתיות מדינה מדובר?

  • השקעה בסלילת כבישים חדשים.
  • השקעה בבניית גשרים.
  • השקעה בפיתוח ופריסה של תשתיות דיגיטליות.
  • בניית מתקני התפלת מי ים.
  • בניית שדות סולאריים לאנרגיית שמש.
  • השקעות בבניה והשבחה של מבנים מוסדיים וממשלתיים.

הערה חשובה – בזכות המנעד הרחב של סוגי ההשקעות נהנים המשקיעים מיציבות מסוימת בתקופות משבר כמו עתה, בתקופת הקורונה.

ענף התשתיות משגשג

לפני פחות משנה התפרסמו מאמרים בכל עיתוני הכלכלה בישראל על כך שקרנות המשקיעות בתשתיות מדינה הצליחו לגייס 20 מיליארד שקלים, סכום לא מבוטל. הסיבות לגיוס הגדול כפי שנכתב היו – המשך ההשקעות בפיתוח הרכבת הקלה באזור המרכז והעובדה שתחום השקעות זה מוכיח יציבות ומניב תשואות גבוהות למשקיעים.

קרנות תשתיות – החלטות הוועדה שהקימה מדינת ישראל בנושא

הוועדה שהקימה המדינה לקידום הקמת קרנות נסחרות להשקעה בתשתיות, גיבשה המלצות בכל הקשור לעידוד הקמת קרנות נסחרות להשקעה בתשתיות לאומיות בישראל ולהלן מה שנכתב:

  • קרנות שירשמו כחברה בערבון מוגבל תרשמנה למסחר בבורסה לניירות ערך בתוך 3 שנים בלבד.
  • הקרנות תבצענה השקעות בתחומי המים, האנרגיה, התחבורה, הבינוי, התקשורת והסביבה. הקרנות תשקענה לפחות 75 אחוזים מהונן בישראל.
  • הקרנות יחלקו למשקיעים את רווחיהם בסוף שנה עבור הרווחים של אותה שנה.
  • רמת המינוף המקסימלית של הקרן תוגבל.
  • הקרנות תהינה תחת משטר מס מיוחד, שמתבסס על מיסוי הכנסות הקרן באופן ישיר בידי בעלי המניות.

דירוג:

/ 5.

שיתוף:
לקבלת ייעוץ פיננסי
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם